13.10.07

MARTIN BLADH & BO I. CAVEFORS / INFORMATION 9

+
+

+
+
+
+
+
+
+
+
FRANCIS BACON
TRE STUDIER FÖR EN KORSFÄSTELSE

Ett passionsdrama i tre akter av
Martin Bladh & Bo I. Cavefors.

Bilder från inspelningen på Fylkingen 070909.

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
Medverkande: Johan Adolphi, Martin Bladh, Bo I. Cavefors, Jacob Ohlin, Mikael Oretoft.

Fotografer:Peter Andersson, Lars Bosmoa.

Utgivning av dvd+cd på Firework Editions, december 07.
Utgivning av bok med de 3 actions om Bacon, de Rais och Heliogabalus, inkluderande scenanvisningar samt essäer av Mårten Björk och Hans T. Sternudd, publiceras av Johan Hammarström, december 07.
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
Nedan: inledande scenanvisningar, text från Uppror i Kasban samt stillbilder från Akt 3:

Bildprojektion: Francis Bacons Three Studies for a Crucifixion, höger panel (korsfäst djur/människokadaver).
Intensiv ljuskälla lyser upp Martins livlösa kropp i sängen, Medaktören har täckt över hans ansikte med en vit trasa (association: en offentlig avrättning: "evisceriato", ett lustmord; Jack The Rippers sista offer Mary Kelly, en spektakulär olycka).

Efter några minuter lämnar Piskmannen Bo, går fram till sängens vänstra sida, tar Martins vänstra hand i sin hand, knäböjer och förblir i den ställningen till tredje aktens slut. Piskmannen och den Nakne Mannen smetar in sina ansikten, bröstkorgar och armar med den "heliga" lekamen – blod, kött, avföring. De begraver slutligen sina ansikten i sängens lakan och täcken.

Stillhet.
Ett par minuter före tredje aktens slut reser sig Bo upp, går fram till sängen och lägger sig bröst mot bröst på Martin, och förblir i den ställningen till tredje aktens slut.

Stillhet – en levande skulptur.

Uppror i Kasban (avsnitt): "Endast sann moral kan ersätta moralen och förena de klasslösa i kamp mot den omoral som stormogulerna proklamerar som moral, där oviljan till humanitet döljes av det oblyga blottandet av pliktlös humanism. I en sådan situation måste Kasban befrias och det beigeklädda folket förlösas för att förenas med de klasslösa, de utstötta, så att kärlek blir kärlek, min broder min broder, min syster min syster."

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
Fotografierna är Copyrightskyddade©2007.Information gm Bo I. Cavefors.
+
+
+

2 comments:

Dexo said...

Alltså. Jag måste ju fråga om rekvisitan.
Hur äkta är den?

Bo I. Cavefors said...

svar: allt är äkta vara: 5,5 liter svinblod, tarmar, sängen, överföringsattiraljer, nakenhet, action, musik, texter, osv