15.2.08

VODOU PÅ GALLERI 54


+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
Bilder från vernissagen på GALLERI 54, Göteborg, den 15 februari 2008
+
+ + + + ++
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

+
+
+
+
+
GALLERI 54 PRESENTERAR:

15 FEBRUARI – 16 MARS 2008

VODOU

VERNISSAGE FREDAG 15/2, KL 18-21

Kl 19 – Uppläsning av Bo I. Cavefors
Kl 20 – Konsert med Pär Thörn


Bo I. Cavefors (SE), Chisel (NO), Leander Djønne (NO), Leif Holmstrand (SE), Kira Kira (IS, Ragnar Kjartansson (IS), Ingvild Langgård och Thora Dolven Balke (NO), Iwo Myrin (SE), Bjargey Ólafsdóttir (IS), Pär Thörn (SE) och Vinyl -terror & -horror (DK).

Utställningen presenterar en mångfald av hörbara uttryck–allt från dokumentära inspelningar och läsningar till experimentella kompositioner och popslingor. Det är en samling av olika, om än tematiskt sammanflätade, ljud och berättelser.

Utställningen är en skildring av det spirituella, av det som är djupt förankrat i en tradition av de folksagor som en gång överbryggade gränserna mellan de nordiska länderna. Folksagorna var moraliserande och underhållande berättelser om skräck, död och lidande. Även om sättet att kommunicera moral och etik ser annorlunda ut idag, så är berättandet i sig långt ifrån glömt. Historieberättande utgör ett centralt element i en stor del av den samtida konstnärliga verksamheten. I denna utställning undersöker curatorerna, Lina Selander (SE) och Marianne Zamecznik (NO), förhållandet mellan folksagor och ett dystopiskt berättande närt av en politisk och turbulent verklighet. I utställningen visas 11 konstverk av konstnärer från hela Norden.

Istället för en katalog finns en gammal hederlig vinylskiva (se ovan) med alla verk från utställningen. Skivan kan ses som en utställning i sig. Man kan ta med sig utställningen hem och lyssna i lugn och ro.

Utställningen är ett samarbete med OO47 OSLO
För mer information kontakta Ann-Sofi Roxhage, tfn 0733-643261

VARMT VÄLKOMMEN!

GALLERI 54

Kastellgatan 7
413 07 Göteborg
Tfn 031-13 68 30


Öppet: tis-tor kl 13-17, lör-sön 12-16

+

No comments: